fbpx
Yrittäjän lakiasita helposti ja omaan tahtiin

Alkavan yrittäjän lakipaketti

Kuvaus
Opetussuunnitelma

Tähän pakettiin on koottu kaikki tarpeellinen, millä alkavan yrittäjän on helppo aloittaa yritystoimintansa varmoin askelin.

Yrittäjän lakipaketti – verkkokoulutuksen sisältö:

Sopimukset haltuun

Sopimukset ovat tärkeä tekijä yritystoiminnan riskien hallinnassa. Riskit eivät ole yksinomaan vältettävissä sopimusasiakirjoihin panostamalla, vaan laadukas sopimusriskien hallinta edellyttää myös sitä, että sopimuksia käyttävät henkilöt tiedostavat miten sopimusvelvoitteet muuttuvat ja miten sopimusriskit syntyvät. Tämä koulutus on hyvä aloituspaketti sopimusoikeuden asioista, jokaiselle alkavalle yrittäjälle. Koulutuksen kesto: Koulutusvideon kesto on noin 1,5h, lisäksi käytössäsi kirjallinen aineisto.

Mikä on sopimus: Sopimus, sopimuksen pääasialliset tehtävät.

Sopimuksen tekeminen: Sopimuksen syntyminen, tarjoussidonnaisuus, tarjous, virhe tarjouksessa, tarjouspyyntö, tilausvahvistus, sopimusneuvottelut.

Keskeisimpiä sopimuskohtia: Tausta ja tarkoitus, sopimuskohde, soveltamisjärjestys, päiväys, osapuolet, hinnan määräytyminen, maksuehdot.

Sopimusriskien rajaaminen ja vahingonkorvaukset: Vahingonkorvausvastuu, sopimusvastuu, korvausvastuun rajaaminen, sopimussakko, viivästyssakko, ylivoimainen este, omistusoikeuden siirtyminen, vaaranvastuu, reklamaatio.

Saat käyttöösi myös laajan sopimusohje oppaan.

Työntekijän turvallinen palkkaaminen 

Työoikeus osaamisella on merkitystä. Opi toimimaan mahdollisimman riskittömästi ongelmatilanteen eteen tullessa. Tämä koulutus on perusteellinen työkalupakki keskeisistä työoikeuden asioista, joita tarvitaan työntekijää palkatessa. Mitä huomioida työntekijää palkatessa, rekrytointi, koeaika, työsuhteenmuodot, tärkeät työsopimuksen kohdat ym. Saat käyttöösi myös työsopimuspohjan sekä etätyösopimuspohjan. Koulutuksen kesto: Koulutusvideon kesto on noin 1,5h, lisäksi käytössäsi kirjallinen aineisto.

Työsopimus ja työsuhde: Työlainsäädäntö, työsuhteen normit ja etusijajärjestys, työsopimus, työsopimuslain soveltamisala, työntekopaikka, työtehtävät, työehtosopimus, koeaika.

Rekrytointi: Rekrytointi, työnantajan takaisinottovelvollisuus, työhönotto, syrjintä, raskaana oleva työnhakija, työpaikoista ilmoittaminen, henkilötiedot, työhönotossa kerättävät tiedot, testit työhönoton yhteydessä.

Työsuhteen muodot: Toistaiseksi voimassa/määräaikainen, määräaikainen työsopimus, osa-aikainen työsopimus, vaihteleva työaika, kilpailukieltosopimus (TSL 3.LUKU 5§).

Saat käyttöösi myös etätyösopimus- sekä työsopimusmallin.

Pienyrityksen lakiasiat

Pienyrityksen lakiasiat osassa tarkastellaan eri yhtiömuotoja niiden ominaispiirteiden näkökulmasta mutta myös yrittäjän vastuun näkökulmasta. Koulutuksessa opitaan tunnistamaan yritystoiminnan kannalta tärkeimmät aineettomien oikeuksien muodot ja niiden suojaamisen perusteet sekä tutustutaan liikesalaisuuden suojaan ja hyvään liiketapaan. Koulutuksessa tarkastellaan myös sitä mitä tarkoittavat eri takausmuodot, joita yrittäjä voi joutua antamaan yrityksensä velkojen vakuudeksi. Koulutuksen kesto: Koulutusvideon kesto on noin 2h, lisäksi käytössäsi kirjallinen aineisto.

Yrittäjän lakiasiat osa 1: Keskeisiä riskejä, yhtiömuodot, toiminimi, henkilöyhtiöt, osakeyhtiö, yhtiömuodon muutos, osakkaiden väliset asiat, yhtiön edustaminen, osakassopimus, muita asiakirjoja, sopimukset, erillinen varallisuus.

Yrittäjän lakiasiat osa 2: Immateriaalioikeudet, tavaramerkki, patentti, hyödyllisyysmalli, mallioikeus, tekijänoikeus, immateriaalioikeudet työsuhteessa, liikesalaisuudet, tekninen ohje, liikesalaisuudet työsuhteessa, sopimussuhde, salassapitosopimus, liikekilpailun sääntely, oikeus pitää liike suljettuna.

Yrittäjän lakiasiat osa 3: Velka, vakuudet, takaus, panttaus, yrityskiinnitys.

Hinta 199€ +alv. 24%

(arvonlisäverollinen hinta 246,76€)

Verkkokoulutus: Tämä koulutusmuoto on joustava ja tehokas. Oppiminen ei siis ole paikasta tai ajasta kiinni. Verkkokoulutus sisältää yhteensä 4,5 tunnin mittaisen Powerpoint esityksen videoituna, jossa kouluttaja käy materiaalin läpi vinkein ja esimerkein. Käytössäsi kirjallinen aineisto ja mahdollisuus suorittaa kertaustentti joka aihe osiolta. Koulutus on jaettu selkeisiin osa-alueisiin ja voit suorittaa sen haluamaasi tahtiin missä ja milloin haluat, vaikka osion kerrallaan. Koulutuksen pystyt suorittamaan tietokoneella sekä mobiililla. Tällä hetkellä suosittelemme käyttämään Google Chrome selainta.

Verkkokoulutuksen voit kuunnella esimerkiksi puhelimella autossa työmatkan aikana. Tämän helpommaksi ei lakiasioiden oppiminen voi mennä.

Koulutuksen hinta: Verkkokoulutuksen arvonlisäverollinen hinta 199€ (alv. 24% 47,76€)

Koulutuksen kesto: Koulutusvideoiden kesto yhteensä on noin 4,5 h, lisäksi käytössäsi kirjallinen aineisto. Verkkokoulutus käytössäsi 2kk tilauksen teosta.

Koulutuksen ostaminen: Valitset haluamasi koulutuksen, täytät tilaustiedot, jonka jälkeen valitset maksuvaihtoehdoista haluamasi (maksu pankkikortilla tai laskulla). Tilauksen valmistauduttua pääset kirjautumaan koulutusalustalle ja saat käyttöösi koulutusmateriaalin heti.

Kouluttaja:  Juha Tuominen KTM, lakiekonomi. 

”Sopimuskoulutus on syntynyt omien kokemusten pohjalta. Toimin 2000- luvun alkupuolella palvelualalla yrittäjänä ja kohtasin pari hankalaa sopimusongelmaa. Lähes aina sain asioiden kanssa ammattitaitoista apua, mutta kukaan ei koskaan yrittänytkään kertoa miten asiat olisi voinut tehdä toisin. Tästä syystä lähdin aikoinaan lukemaan yritysjuridiikkaa ja sen pohjalta syntyi sopimuskoulutus.” -Juha

Mikäli sinulla on kysyttävää verkkokoulutukseen liittyen, ota yhteyttä info@lakiekonomit.fi 

Tervetuloa verkkokoulutukseen!

Opetussuunnitelma

 • 1 osa
 • 12 oppituntia
 • 3 koetta
 • 0 tehtävää
 • kesto
Expand All
Tervetuloa koulutukseen!
12 oppituntia3 koetta0 tehtävää
 1. Tervetuloa Yrittäjän Lakipaketti-koulutukseen!
 2. Sopimukset ja sopimusriskit osa 1
 3. Sopimukset ja sopimusriskit osa 2
 4. Sopimukset ja sopimusriskit osa 3
 5. Sopimukset ja sopimusriskit osa 4
 6. Sopimukset haltuun kertaustentti
 7. Työntekijän palkkaaminen osa 1
 8. Työntekijän palkkaaminen osa 2
 9. Työntekijän palkkaaminen osa 3
 10. Työntekijän turvallinen palkkaaminen kertaustentti
 11. Yrittäjän lakiasiat osa 1
 12. Yrittäjän lakiasiat osa 2
 13. Yrittäjän lakiasiat osa 3
 14. Yrittäjän lakiasiat kertaustentti
 15. Koulutuspalaute

Deleting Course Review

Are you sure? You can't restore this back

Muut koulutukset

Yrittäjä, ota sopimukset haltuun

Sopimukset haltuun

 • Sopimus ja sen pääasialliset tehtävät
 • Mitä huomioida sopimuksessa
 • Sopimusohje käyttöön!
1h 30m
0
0
7
79.00
Osta

Työntekijän turvallinen palkkaaminen

 • Mitä huomioida työsopimusta laatiessa?
 • Seuraava koulutus aukeaa ti 11.7.2023
1h 30m
0
6
5
79.00
Osta
Tunnin yrityskauppakoulutus sinulle!

Yrityksen ostaminen

 • Valmistaudu yrityksen ostamiseen
 • Seuraava koulutus aukeaa ti 11.7.2023
1h 30m
0
1
6
79.00
Osta