fbpx
Verkkokoulutus - Osakeyhtiön johdon vastuut ja velvoitteet

Osakeyhtiön johdon vastuut ja velvoitteet

Kuvaus
Opetussuunnitelma

Tunne paremmin, miten ja koska yhtiön johdon vahingonkorvausvastuu tai rikosvastuu voi realisoitua ja miten tätä riskiä voi hallita.

Koulutus on käytännönläheinen ja sisältää neuvoja ja esimerkkejä, miten hallitus järjestää yhtiön toiminnan asianmukaisesti ja mitkä ovat ns. vaaranmerkit yhtiön toiminnassa. 

Ymmärrä paremmin hallituksen päätöksentekoa sekä hallituksen ja toimitusjohtajan vastuualueita ja työnjakoa. Osakeyhtiön johto ei ole vahingonkorvausautomaatti, mutta kuitenkin velvollinen toimimaan huolellisesti ja yhtiön edun mukaisesti.  Osakeyhtiölain tunteminen on osa hyvää ja huolellista hallituksen toimintaa.

Koulutuksen hinta 295

Arvonlisäverollinen hinta 365,80€

Osakeyhtiön johdon vastuut ja velvoitteet verkkokoulutuksen sisältö:

1.Osakeyhtiö: Osakeyhtiö, yhtiön rahoittaminen, huolellisuus- ja yhdenvertaisuusperiaate, huolellisuusvelvoite, huolellinen toiminta, yhdenvertaisuusperiaate, vähemmistönsuojasäännökset.  

2. Päätöksenteko: Yhtiöjärjestys: Osakkeiden vaihdannan rajoittaminen, yhtiön toimiala, toiminnan tarkoitus, toimivallan siirtäminen.

Hallituksen valta ja vastuu: Hallitus, hallituksen jäsenen asema, hallituksen toimivalta, erityistoimivalta, vastuu kirjanpidosta, vastuun osa-alueet, organisoimisvastuu, vastuu tuntea lainsäädäntö, valvontavastuu, johdon toimintavelvollisuus, toimeenpanovastuu, eriävä mielipide. 

3. Hallituksen valta ja vastuu: Päätösten dokumentointi, pöytäkirjan sisältö, vastuun muodostuminen, hallituksen ja toimitusjohtajan vahingonkorvausvelvollisuus, vastuun arviointi, vastuuvapauden myöntäminen, business judgment rule, oman pääoman pysyvyys vaatimus. 

4. Edustamisoikeus: Oikeus edustaa yhtiötä ja allekirjoittaa sopimus, osakeyhtiön toimielimet, hallituksen puheenjohtaja, hallituksen varajäsen, esteellisyys, työjärjestys, toimitusjohtaja, yleistoimivalta, erityistoimivalta, yhtiökokous, toimivallan siirtäminen, tytäryhtiöt.

 

Lähde mukaan!

Verkkokoulutus: Tämä koulutusmuoto on joustava ja tehokas. Oppiminen ei siis ole paikasta tai ajasta kiinni. Verkkokoulutus sisältää selkeän kolmen tunnin mittaisen Powerpoint esityksen videoituna, jossa kouluttaja käy materiaalin läpi vinkein ja esimerkein. Käytössäsi kirjallinen aineisto ja mahdollisuus suorittaa kertaustentti. Koulutus on jaettu selkeisiin osa-alueisiin ja voit suorittaa sen haluamaasi tahtiin missä ja milloin haluat, vaikka osion kerrallaan. Koulutuksen pystyt suorittamaan tietokoneella sekä mobiililla. Tällä hetkellä suosittelemme käyttämään Google Chrome selainta.

 

Verkkokoulutuksen voit kuunnella esimerkiksi puhelimella autossa työmatkan aikana. 

Koulutuksen hinta: Verkkokoulutuksen arvonlisäverollinen hinta 365,80€ (alv. 70,80€)

Koulutuksen kesto: Koulutusvideon kesto on 3 h, lisäksi käytössäsi kirjallinen aineisto. Verkkokoulutus käytössäsi 2kk tilauksen teosta.

Koulutuksen ostaminen: Valitset haluamasi koulutuksen, täytät tilaustiedot, jonka jälkeen valitset maksuvaihtoehdoista haluamasi (maksu pankkikortilla tai laskulla). Tilauksen valmistauduttua pääset kirjautumaan koulutusalustalle ja saat käyttöösi koulutusmateriaalin heti.

Kouluttaja:  Juha Tuominen KTM, lakiekonomi. Juha on toiminut yli 20 vuotta yrittäjänä ja toimitusjohtajana. Koulutukseltaan Juha on kauppatieteen maisteri, pääaineenaan yritysjuridiikka. Päätoimisesti Juha on tehnyt töitä erilaisiin sopimuksiin ja yritysten välisiin transaktioihin liittyen n. 10 vuotta. Lakikoulutuksia hän on pitänyt säännöllisesti vuodesta 2015 alkaen. Juha toimii myös useiden yritysten ja yhteisöjen hallituksissa. 

Mikäli haluat tarjouksen ryhmäkoulutuksesta, pyydä tarjous! Jos sinulle on kysyttävää verkkokoulutukseen liittyen, ota yhteyttä info@lakiekonomit.fi 

 

Tervetuloa verkkokoulutukseen!

Toimitusjohtaja ja hallitus ovat osakeyhtiölain tuntemia toimielimiä, joilla on velvollisuus toimia huolellisesti yhtiön edun mukaisesti.

Asema osakeyhtiön johdon tehtävissä voi aiheuttaa henkilökohtaisen korvausvelvollisuuden yhtiölle aiheutuneista vahingoista. 

Usein hallitus koostuu vain yrittäjästä tai yrittäjistä itsestään, toki hallitukseen voi kuulua myös ns. ulkopuolisia jäseniä. Hallituksen kokoonpanosta päätetään yhtiökokouksessa. Mikäli hallitukseen kuuluu alle kolme varsinaista jäsentä, on hallituksessa oltava vähintään myös yksi varajäsen. Hallituksen jäsenten määrästä voidaan määrätä myös yhtiöjärjestyksessä.

Vastuu osakeyhtiössä kulminoituu siis henkilön rooliin yhtiön johdossa, ei osakkeiden omistamiseen. Osakeyhtiölain (2006/624) 22. luvun 1§:n mukaan hallituksen jäsenen, hallintoneuvoston jäsenen ja toimitusjohtajan on korvattava vahinko, jonka hän on aiheuttanut yhtiölle toimiessaan huolellisuusvelvoitteen vastaisesti (OYL 1.luku 8§). Mikäli hän aiheuttaa vahinkoa rikkoessaan muuten osakeyhtiölakia (muuten kuin huolellisuusvelvoitetta tai muita OYL 1. luvun periaatteita) tai yhtiöjärjestystä on hän korvausvelvollinen yhtiön lisäksi myös osakkeenomistajalle sekä muulle vahinkoa kärsineelle taholle. Lue blogi artikkeli Miten hallita osakeyhtiön hallituksen jäsenen vastuuta

Opetussuunnitelma

 • 1 osa
 • 5 oppituntia
 • 0 koetta
 • 0 tehtävää
 • kesto
Expand All
Koulutusmateriaali
5 oppituntia0 koetta0 tehtävää
 1. Tervetuloa koulutukseen!
 2. 1. Osakeyhtiö
 3. 2. Yhtiöjärjestys sekä hallituksen valta ja vastuu
 4. 3. Hallituksen valta ja vastuu
 5. 4. Edustamisoikeus

Deleting Course Review

Are you sure? You can't restore this back

Muut koulutukset

Alkava yrittäjä tehosta sopimusosaamistasi

Sopimukset ja sopimusriskit

 • Sopimuksen tekeminen
 • Keskeisimpiä sopimuskohtia
 • Sopimusriskien rajaaminen
1h 30m
0
2
7
Yrittäjän apuna lakipaketti

Alkavan yrittäjän lakipaketti

 • Sopimukset haltuun
 • Työntekijän turvallinen palkkaaminen
 • Pienyrityksen lakiasiat
4h 30m
0
0
12