fbpx
Sopimusten laatiminen

Sopimuspäällikkö

Kuvaus
Opetussuunnitelma

Tulkitse sopimustekstiä oikein. Mitä huomioida sopimuksessa? Miten tulee toimia, jos sopimusta rikotaan.

 

Sopimukset ovat tärkeä tekijä yritystoiminnan riskien hallinnassa. Riskit eivät ole yksinomaan vältettävissä sopimusasiakirjoihin panostamalla, vaan laadukas sopimusriskien hallinta edellyttää myös sitä, että sopimuksia käyttävät henkilöt tiedostavat miten sopimusvelvoitteet muuttuvat ja miten sopimusriskit syntyvät. 

Jokaisessa yrityksessä tai kunnassa solmitaan lukuisia sopimuksia, kirjallisia tai suullisia. Suurimman osan näistä tekevät muut kuin juridisen koulutuksen saaneet henkilöt. Koulutus on hyödyllinen kaikille, jotka tekevät yrityksissä ja kunnissa tarjouksia, tarjouspyyntöjä, sopimuksia ja osallistuvat sopimusneuvotteluihin. Kaikkien organisaatioiden toiminta perustuu sopimuksiin. Hyvät sopimukset turvaavat liiketoimintasi ja ovat ensisijaista riskienhallintaa. Lue blogi artikkeli – Voiko sopimusta rikkoa kuka vaan?

Haluat ymmärtää sopimuksia, haluat ennakoida liiketoiminnan riskejä ja ennen kaikkea, haluat oppia käyttämään sopimuspohjia.

Ota sopimusasiat haltuun! Olet sitten yrittäjä, osto- tai myyntitehtävissä toimiva tai toimit johdon tehtävissä tai muissa tehtävissä, joissa käytät sopimuksia ja haluat edistää omaa sekä henkilökunnan osaamista. Kaikki tekevät sopimuksia.

Sopimuspäällikkö verkkokoulutuksen sisältö:

Sopimukset, yleinen osa: Sopimus, sopimusten pääasialliset tehtävät, tausta ja tarkoitus, sopimuskohde, sopimuksen tulkinta, sopimusten muutoshallinta, sopimusten käyttäminen, sopimusaineisto, lainsäädäntö, sopimusoikeudelliset periaatteet, kohtuusperiaate, lojaliteettiperiaate, epäselvyysehto.

Sopimuksen tekeminen ja nimenkirjoitusoikeus: Sopimuksen syntyminen, yleiset sopimusehdot, tarjoussidonnaisuus, tarjous, virhe tarjouksessa, tarjouspyyntö, tilausvahvistus, sopimusneuvottelut, sopimuksentekorikkomus, oikeus edustaa yritystä, asemavaltuutus.

Sopimuksen irtisanominen ja purkaminen: Toistaiseksi voimassaoleva sopimus, määräaikainen sopimus, sopimuksen purkaminen, sopimuksen päättymisen jälkeen.

Sopimusrikkomukset ja vahingonkorvaukset: Myyjän vastuu kauppasopimuksissa, velvollisuudet, vahingonkorvausvastuu, sopimusvastuu, vastuu alaisen aiheuttamista vahingoista, älittömät ja välilliset vahingot, vahingonkorvausvastuu, vahingonkorvaus ja CISG, sopimussakko, korvausvastuun rajaaminen, vastuiden rajoittaminen, viivästys, ostajan vastuut, ylivoimainen este, liikavaikeus (Hardship), vaaranvastuu, omistusoikeuden siirtyminen, konkurssi ja sopimukset.

Saat käyttöösi myös laajan sopimusohje oppaan.

Hinta 199€ +alv.

(arvonlisäverollinen hinta 246,76€)

Sopimuspäällikkökoulutus on antanut jo yli 2500 koulutuksen käyneelle varmuutta ja tukea sopimusasioiden kanssa työskentelyssä.

Verkkokoulutus: Tämä koulutusmuoto on joustava ja tehokas. Oppiminen ei siis ole paikasta tai ajasta kiinni. Verkkokoulutus sisältää selkeän kolmen tunnin mittaisen Powerpoint esityksen videoituna, jossa kouluttaja käy materiaalin läpi vinkein ja esimerkein. Käytössäsi kirjallinen aineisto ja mahdollisuus suorittaa kertaustentti. Koulutus on jaettu selkeisiin osa-alueisiin ja voit suorittaa sen haluamaasi tahtiin missä ja milloin haluat, vaikka osion kerrallaan. Koulutuksen pystyt suorittamaan tietokoneella sekä mobiililla. Tällä hetkellä suosittelemme käyttämään Google Chrome selainta.

Verkkokoulutuksen voit kuunnella esimerkiksi puhelimella autossa työmatkan aikana. Tämän helpommaksi ei sopimusasioiden oppiminen voi mennä.

Koulutuksen hinta: Verkkokoulutuksen arvonlisäverollinen hinta 246,76€ (alv. 47,76€)

Koulutuksen kesto: Koulutusvideon kesto on 3 h, lisäksi käytössäsi kirjallinen aineisto. Verkkokoulutus käytössäsi 2kk tilauksen teosta.

Koulutuksen ostaminen: Valitset haluamasi koulutuksen, täytät tilaustiedot, jonka jälkeen valitset maksuvaihtoehdoista haluamasi (maksu pankkikortilla tai laskulla). Tilauksen valmistauduttua pääset kirjautumaan koulutusalustalle ja saat käyttöösi koulutusmateriaalin heti.

Kouluttaja:  Juha Tuominen KTM, lakiekonomi. 

”Sopimuskoulutus on syntynyt omien kokemusten pohjalta. Toimin 2000- luvun alkupuolella palvelualalla yrittäjänä ja kohtasin pari hankalaa sopimusongelmaa. Lähes aina sain asioiden kanssa ammattitaitoista apua, mutta kukaan ei koskaan yrittänytkään kertoa miten asiat olisi voinut tehdä toisin. Tästä syystä lähdin aikoinaan lukemaan yritysjuridiikkaa ja sen pohjalta syntyi sopimuskoulutus.” -Juha

Tämän koulutuksen voit suorittaa myös osallistumalla ke 16.8.2023 webinaariin!

Siirry webinaariin.

Mikäli sinulla on kysyttävää verkkokoulutukseen liittyen, ota yhteyttä info@lakiekonomit.fi 

Kun sinulla on keskeiset sopimusoikeusvinkit ja -opit kasassa, pystyt hyödyntämään nämä kaikkiin yrityksesi sopimuksiin ja käyttämään sopimuspohjia itse.

Tervetuloa verkkokoulutukseen!

Opetussuunnitelma

 • 1 osa
 • 8 oppituntia
 • 1 koe
 • 0 tehtävää
 • kesto
Expand All
Sopimukset
8 oppituntia1 koe0 tehtävää
 1. Tervetuloa koulutukseen!
 2. 1.1. Sopimukset - pääasialliset tehtävät
 3. 1.2. Sopimukset - käyttäminen
 4. 2. Sopimuksen tekotavat ja nimenkirjoitusoikeus
 5. 3. Sopimuksen irtisanominen ja purkaminen
 6. 4. Sopimusrikkomukset ja vahingonkorvaus
 7. Lisämateriaali
 8. Sopimusoikeus kertaustentti
 9. Koulutuspalaute

Deleting Course Review

Are you sure? You can't restore this back

Muut koulutukset

Yrittäjä, ota sopimukset haltuun

Sopimukset haltuun

 • Sopimus ja sen pääasialliset tehtävät
 • Mitä huomioida sopimuksessa
 • Sopimusohje käyttöön!
1h 30m
0
0
7
79.00
Osta
Yrittäjän lakiasita helposti ja omaan tahtiin

Alkavan yrittäjän lakipaketti

 • Sopimukset haltuun
 • Työntekijän turvallinen palkkaaminen
 • Pienyrityksen lakiasiat
4h 30m
0
1
12
199.00
Osta

Työntekijän turvallinen palkkaaminen

 • Mitä huomioida työsopimusta laatiessa?
 • Seuraava koulutus aukeaa ti 11.7.2023
1h 30m
0
6
5
79.00
Osta