fbpx

Yhtiöoikeus ja yritysjärjestelyt

Yhtiöasiat ja yritysjärjestelyt

Voinko muuttaa yritykseni osakeyhtiöksi ja mitä se vaatii?

Mietitpä tätä tai jotain muuta yhtiöoikeuteen liittyvää kysymystä

Otetaan Teams- kokous tai tavataan. Palaverin jälkeen tiedät miten edetä. Ensimmäinen palaveri ei myöskään sido sinua mihinkään. Yrityksen elinkaaren aikana eteen tulee erilaisia tarpeita muuttaa yhtiöiden rakenteita, yhtiömuotoa, järjestellä toimintoja eri yhtiöihin sekä hankkia rahoitusta. 

Yhtiöoikeus

Näissäkin asioissa hyvin suunniteltu on puoliksi tehty. Ennen kuin toimenpiteeseen ryhdytään on hyvä selvittää seuraukset ja vaihtoehdot. Ostetaanko kiinteistö liiketoimintayhtiöön, tytäryhtiöön vai yrittäjälle itselleen? Onko oikea yhtiömuoto tavallinen osakeyhtiö vai keskinäinen kiinteistöosakeyhtiö? Miten varautua yhtiön myyntiin riittävän ajoissa? Miten varmistetaan yhtiön päätöksenteko kriisitilanteissa? Yhtiöoikeuskysymyksiä on paljon ja meillä on kokemusta vastata niihin. 

yhtiöoikeus suomen lakiekonomit

Asiakkainamme on osakeyhtiöitä, henkilöyhtiöitä, kuntia ja kuntien omistamia yhtiöitä. Olemme olleet mukana suunnittelemassa ja toteuttamassa public-private yhtiöitä ja yhteistyömalleja, yhtiöittämässä liikelaitoksia ja järjestelemässä kuntayhtiöiden toimintaa ja omistajanohjausta. 

Miten hallita osakeyhtiön hallituksen jäsenen vastuuta?

Lähtökohtaisesti osakeyhtiön johdon (hallitus, toimitusjohtaja, hallintoneuvosto) on huolellisesti toimien edistettävä yhtiön etua. Osakeyhtiön johdon on noudatettava osakeyhtiölakia, yhtiöjärjestystä ja sekä muita yhtiötä velvoittavia lakeja ja säädöksiä.

Osakeyhtiölain 22.luvun 1§:ssä määritellään johdon vahingonkorvausvelvollisuus. Yhtiön johdon on korvattava vahinko, jonka hän on tehtävässään aiheuttanut yhtiölle huolellisuusvelvoitteen vastaisella toiminnallaan. Tässä tapauksessa näyttötaakka on rikkomukseen vetoavalla ja koskee yhtiölle aiheutettua vahinkoa.

Lue 10 vinkkiä Miten hallita osakeyhtiön hallituksen jäsenen vastuuta.

toimarin lakikoulutus

Lakiakatemia apuna urallasi

Järjestämme myös koulutuksia, joiden avulla saat varmuutta yritysasioihin. Olet sitten juuri yrittäjäksi ryhtynyt tai monen vuoden kokemuksen omaava yrittäjä, meiltä löydät varmasti ajankohtaisen koulutuksen. Päivitä osaamista, ennakoi riskit.

Toimitusjohtajan lakikoulutus  

Menestyksekäs toimitusjohtajan tehtävien hoitaminen edellyttää yrityksen oikeudellisen ympäristön tuntemusta. Koulutus sopii toimitusjohtajille, yrittäjille, hallituksen jäsenille sekä myös muissa johtotehtävissä toimiville tai niihin aikoville.

Kuka voi toimia osakeyhtiön
toimitusjohtajan esimiehenä?

Seuraa Youtube kanavaamme ja saat ajankohtaisia vinkkejä, sekä neuvoja.

YouTube

By loading the video, you agree to YouTube's privacy policy.
Learn more

Load video

TUTUSTU VERKKOKAUPPAAMME

Sopimuksen tai kauppakirjan laatiminen

Kiinteistökaupan kauppakirja

Pääomalainasopimus

TILAA UUTISKIRJE

Ota yhteyttä