fbpx

2/2023

Facebook
Twitter
LinkedIn

Yrittäjän ei tarvitse olla juristi

Tuntuuko siltä, että liian monet lait ja kaiken maailman säädökset ja sopimukset määräävät mitä yrittäjän pitäisi tehdä ja miten toimia? Yrittäjäksi ryhtyminen voi tuntua hankalalta sääntösuomessa, kun Arkadianmäeltä tuupataan uutta pykälää urakkapalkalla.

Näinhän se on, mitäpä sitä kieltämään. Suomi elää metsästä nimeltä pykäläviidakko, jos nyt vähän kärjistää. Tarvitseeko yrittäjän sitten olla juristi?

No ei tarvitse! Tiettyihin perusasioihin on hyvä perehtyä ja tietää mistä pyytää apua, kun sitä tarvitsee. Vaikka tottahan se on, että usein apua pyydetään liian myöhään, kun soppa on jo käsissä. Esimerkiksi sopimusten kanssa kannattaa pyytää apua ennen allekirjoittamista ja vaikkapa veroasioissa ennen kuin verottaja muistaa epämiellyttävällä postilla.

omistusoikeuden siirtyminen

Tunne perusasiat sopimuksista, mitä yleisimmät lausekkeet ja termit sopimuksissa tarkoittavat ja esim. miten tarjous sitoo myyjää?

AJANKOHTAISET BLOGI ARTIKKELIT SUORAAN SÄHKÖPOSTIISI

Tässä muutama vinkki:

  •  Varmista, että yritysmuotosi on sinulle sopiva toimialasi, yrityksen koko ja yrittäjän riskit huomioiden sekä tietysti verotuksen ja rahoituksen näkökulmasta.
  • Tunne perusasiat sopimuksista, mitä yleisimmät lausekkeet ja termit sopimuksissa tarkoittavat ja esim. miten tarjous sitoo myyjää?
  • Tiedä mitä kannattaa huomioida, kun teet työntekijän kanssa työsopimuksen, esim. miten koeajasta tai työtehtävistä tulee sopia?
  • Käy kirjanpitäjäsi kanssa läpi, miten voit nostaa yrityksestäsi rahaa ja miten et voi?
  • Jos sinulla on yhtiökumppani, tee osakassopimus/ yhtiömiessopimus.
  • Tunne perusasiat siitä millainen on yrittäjän henkilökohtaisen vastuu eri yhtiömuodoissa ja miten sitä voi hallita?

Apua kannattaa kysyä ajoissa

Meiltä löytyy edullisia, tiiviitä ja käytännönläheisiä verkkokoulutuksia, joiden avulla voit taklata monta ongelmaa jo ennakolta, mm. edellä mainitut. Kyse ei ole pykäläsulkeisista vaan ihan jostain muusta. 

 

Apua kannattaa kuitenkin kysyä, kun sitä tarvitsee. Lakiekonomit- konserni (Suomen Lakiekonomit Oy ja Suomen Lakitilitoimisto Oy) on kumppanisi, kun haluat saada kaiken avun asiantuntevasti yhdestä paikasta.

Meiltä saat asiantuntevat taloushallinnon- ja palkanlaskennan palvelut sekä tilinpäätökset ja apua veroasioissa. Asiantuntijamme auttavat myös oman talouden hallintasi järkeistämisessä tai talouden suunnittelussa. Mutta tämän lisäksi saat meiltä myös Lakiekonomien avun sopimuksiin, yrityskauppoihin, työoikeusasioissa sekä erilaisissa yritysjärjestelyissä, kauppakirjoissa, osakeanneissa tai vaikkapa yritysten perustamisessa.

TILAA UUTISKIRJE

Ota yhteyttä