fbpx

Miten valmistautua yrityskauppaan?

Suunnitteilla yrityskauppa, mutta mistä lähteä liikkeelle?

Yrityskaupassa on yleensä kyse merkittävästä hankinnasta tai elämäntyön myynnistä, älä tee sitä siis  silmät kiinni. Yrityskaupassa pitää alusta saakka ymmärtää, mitä on tekemässä, jotta lopputulos olisi haluttu. Valmistaudu yrityskauppaan hyvin, niin viet kaupat mahdollisimman sujuvasti ja riskittömästi maaliin.

Yrityskauppakoulutus on sinulle, jos olet suunnitellut yrityskauppaa, mutta et ole varma mitä on edessä. Sukupolvenvaihdos suunnitteilla tai olet asiantuntija, joka on yrityskauppojen kanssa tekemisissä.

Valmistaudu kaikkiin yrityskaupan eri vaiheisiin, oli sitten kyseessä osake- tai liiketoimintakauppa tai vaikkapa sukupolvenvaihdos. Minkä kauppatavan valitset, tunne yrityskaupan verotus ja mitä yrityskaupan riskejä saatat kohdata. Yrityskauppa kulminoituu kauppakirjan laadintaan, jossa määritetään kaupan osapuolten vastuut ja annetaan erilaisia vakuuksia. Toisin sanoen kauppakirjassa pitää osata huomioida kauppaprosessin aikana esille tulleita seikkoja.

Koulutus ei korvaa asiantuntija-avun käyttämistä yrityskaupoissa,

mutta auttaa valmistautumaan yrityskauppaan.

Kaikki olennainen tiivissä paketissa

Yrityskauppakoulutuksen pääaiheet:

  • Yrityskauppaan valmistautuminen ja yrityksen myyntikunto
  • Oikean kauppatavan valinta
  • Eri toteutustapojen verovaikutukset
  • Yrityksen arvo ja yrityskaupan rahoitus
  • Vastuut ja vahingonkorvaukset yrityskaupassa
  • Sukupolvenvaihdokset

Yrityskauppakoulutuksessa verrataan osake- ja liiketoimintakaupan eroja. Koulutuksessa tarkastellaan yrityskauppaa, erityisesti osakeyhtiöiden ja henkilöyhtiöiden näkökulmasta, mutta myös toiminimien. Huomioidaan myös sukupolvenvaihdosluovutuksia ja niiden verotusta. Sukupolvenvaihdos poikkeaa normaalista yrityskaupasta siinä, että kauppa tehdään lähisukulaisten kesken. Usein kauppahintaa ei pyritä maksimoimaan vaan päinvastoin saatetaan käyttää markkinahintaa alhaisempia hintoja.

Kysy tarjous yrityskauppakoulutuksesta

Yrityskauppakoulutus on selkeä paketti, jolla valmistaudut tuleviin yrityskauppoihin.

Kouluttajana toimii

lakiekonomit kouluttaa

Juha Tuominen, lakiekonomi, KTM

Juha on toiminut yli 20 vuotta yrittäjänä ja toimitusjohtajana. Koulutukseltaan Juha on kauppatieteen maisteri, pääaineenaan yritysjuridiikka.
Päätoimisesti Juha on tehnyt töitä erilaisiin sopimuksiin ja yritysten välisiin transaktioihin liittyen n. 10 vuotta. 

Lakikoulutuksia hän on pitänyt säännöllisesti vuodesta 2015 alkaen.

Apunasi yrityskaupoissa

Autamme ammattitaidolla toteuttamaan yrityskaupat ja omistajanvaihdokset, olit sitten ostamassa tai myymässä yritystä. Ota yhteyttä ajoissa, niin suunnitellaan parhaiten tavoitteisiisi sopiva ratkaisu. Menestyksellisessä yrityskaupassa ei ole kyse vain oikeasta hinnasta. Valittu kaupankäyntitapa, verovaikutusten ennakointi, kauppakirjan ehdot tai hyvä ennakkotarkastus (due diligence) voivat merkittävästi vaikuttaa lopputulokseen.

Meiltä saat avun kaikkiin yrityskaupan eri vaiheisiin, oli sitten kyseessä osake- tai liiketoimintakauppa tai vaikkapa sukupolvenvaihdos. Et siis joudu miettimään mistä saat apua prosessin eri vaiheissa, kuten arvonmääritykseen, veroneuvontaan tai lakiapua. Saat ne kaikki meiltä.

Kaupan onnistumisen kannalta on tärkeä, että lakiosaamista on mukana jo prosessin alkuvaiheista lähtien. Yrityskauppa kulminoituu kauppakirjan laadintaan, jossa määritetään kaupan osapuolten vastuut ja annetaan erilaisia vakuuksia. Toisin sanoen kauppakirjassa pitää osata huomioida kauppaprosessin aikana esille tulleita seikkoja.

Emme ole mukana ensimmäistä kertaa. Ota yhteyttä info@lakiekonomit.fi tai juha.tuominen@lakiekonomit.fi

Valmistaudu yrityskauppaan hyvin, niin viet kaupat mahdollisimman sujuvasti ja riskittömästi maaliin

TILAA UUTISKIRJE

Ota yhteyttä