fbpx

Yrityskaupat a omistajanvaihdokset

Yrityksen ostaminen on merkittävä päätös, joka vaatii huolellista suunnittelua ja valmistautumista. 

Yrityskauppa

Tervetuloa asiantuntijoidemme luokse, kun suunnitelmissasi on yrityskauppa tai omistajanvaihdos. Ymmärrämme, että jokainen yrityskauppa on ainutkertainen matka, joka vaatii huolellista suunnittelua, tarkkaa toteutusta ja syvällistä asiantuntemusta. Olipa kyseessä yrityksen ostaminen tai myyminen, olemme täällä auttamassa sinua jokaisessa prosessin vaiheessa.

Menestyksellisessä yrityskaupassa ei ole kyse vain oikeasta hinnasta

Olit sitten ostamassa tai myymässä yritystä, ota yhteyttä ajoissa, niin suunnitellaan parhaiten tavoitteisiisi sopiva ratkaisu.

Istutaan alas suunnittelemaan. Kokemuksella sanomme, että hyvin suunniteltu on puoliksi tehty ja meidän tehtävämme on varmistaa, että yrityskauppasi etenee sujuvasti alusta loppuun.

Menestyksellisessä yrityskaupassa on kyse paljon muustakin kuin vain oikean hinnan löytämisestä. Se on tasapainoilua kaupankäyntitavan valinnassa, verovaikutusten huolellisessa ennakoinnissa, kauppakirjan ehtojen huolellisessa valmistelussa sekä kattavassa due diligence -prosessissa. Jokainen näistä voi merkittävästi vaikuttaa yrityskaupan lopputulokseen – ja me Lakiekonomeilla olemme täällä varmistamassa, että jokainen osa-alue palvelee parhaiten sinun etujasi.

Ota ensimmäinen askel kohti onnistunutta yrityskauppaa

Yrityskaupat ja omistajanvaihdokset ammattitaidolla Suomen Lakiekonomit Oy

Yrityskaupan suunnittelu ja neuvotteluapu

Kauppakirjat, aiesopimukset ja salassapitosopimukset

Verosuunnittelu ja verottajan ennakkoratkaisuhakemukset

Arvonmääritykset

Due diligence – tarkastukset

Osakekaupat, liiketoimintakaupat, sukupolvenvaihdokset

Rahoitusneuvonta

Yrityksen myyntikuntoon laittaminen

Ostajan etsintä

Omistajanvaihdos ajankohtainen?

Sukupolvenvaihdos poikkeaa normaalista yrityskaupasta siinä, että kauppa tehdään lähisukulaisten kesken. Usein kauppahintaa ei pyritä maksimoimaan vaan päinvastoin saatetaan käyttää markkinahintaa alhaisempia hintoja.
 
Tästä syytä sukupolvenvaihdokset tulee suunnitella ajoissa ja huolella, jotta ikäviltä veroseurauksilta vältyttäisiin.
Virtain Putkityö yhteistyössä Lakiekonomit

Virtain Putkityö oy kävi läpi sukupolvenvaihdoksen

Syksyn 2022 aikana Virtain Putkityö oy kävi läpi sukupolvenvaihdoksen, kun Aino-Alisa Ohraluoma ja Arttu-Aleksi Ohraluoma siirtyivät yrityksen osaomistajiksi.

Virtain Putkityö on vuonna 1974 perustettu LVI-urakointi ja IV-huoltotehtäviin erikoistunut perheyritys, joka tänä päivänä palvelee asiakkaita jo kolmannessa polvessa. Vaikka nimen puolesta yrityksen saattaa yhdistää Virroille, toimii se pääsääntöisesti Tampereen alueella sekä tarvittaessa muualla Suomessa.

Virtain putkityö tarjoaa kattavat putkipalvelut yrityksille kuin julkiselle sektorille. Osaamista löytyy laajasti niin uudis- kuin saneerauskohteisiin. Nokialla sijaitsee päätoimipiste, josta käsin lähes kaikki toiminta organisoidaan. Kuitenkin Virroilta kaikki on lähtöisin ja vielä pienimuotoinen toimipiste sieltäkin löytyy.

Lähdimme liikkeelle osakassopimuksen tekemisestä. Teimme sukupolvenvaihdoksen järjestelyn suunnittelun, ennakkoratkaisuhakemuksen verottajalle, arvonmäärityksen, kauppakirjan ja muut sopimukset.

"Saimme Lakiekonomien avulla hoidettua yrityksemme sukupolvenvaihdokseen vaaditut järjestelyt, ennakkohakemukset, sopimuksen ja arvonmäärityksen siten, että se palveli meitä sekä otti huomioon verotekniset ja juridiset näkökulmat. Pidimme myös erittäin tärkeänä, että saimme mm. osakassopimusta laadittaessa näkemyksen ulkopuoliselta ihmiseltä, jolla on kokemusta tällaisten sopimusten laatimisesta perheyrityksissä. Näin ollen mielestämme yhteistyö Lakiekonomien kanssa sujui erittäin mutkattomasti ja asiantuntevasti."

Yritysmuodon valinta on yksi ensimmäisistä askelista yritysmaailmaan astuessasi.
blogi

Yritysmuodon valinta

Kun suunnittelet yrityksen perustamista, yksi ensimmäisistä ja tärkeimmistä päätöksistä on yritysmuodon valinta. Tämä päätös vaikuttaa monin tavoin yritystoimintaasi niin verotuksessa kuin vastuukysymyksissä aina rahoituksen hankintaan asti.

Lue lisää »
Osakeanti on prosessi, jossa yritys luo ja myy uusia osakkeita kerätäkseen lisää pääomaa.
blogi

Osakeyhtiön rahoitus

Miten osakeyhtiön rahoitus voidaan järjestää? Osakeyhtiöllä on muista yhtiömuodoista poikkeavia rahoitustapoja. Lue lisää!

Lue lisää »
Mikä on osakeyhtiö? Yritysmuotona Osakeyhtiö
blogi

Mikä on osakeyhtiö?

Mikä on osakeyhtiö? Osakeyhtiö on oikeushenkilö, joka syntyy rekisteröinnillä. Oikeushenkilö tarkoittaa mm. sitä, että se on omistajistaan erillinen. Lue lisää tästä yhtiömuodosta.

Lue lisää »
Yrityskaupan rahoitus
blogi

Osakeyhtiön oma pääoma

Oma pääoma on yhtiön vakavaraisuuden mittari. Mitä enemmän yhtiöllä on omaa pääomaa suhteessa vieraaseen pääomaan, sitä vakavaraisempi yhtiö on. Mitä vakavaraisempi yhtiö on, sitä paremmin yritys kestää toiminnan kannattavuuden heilahteluja.

Lue lisää »

TILAA UUTISKIRJE

Ota yhteyttä